Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jagnięcina z sosem grzybowym

Składniki:

  • 350 g jagnięciny
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 por
  • 1 łyżeczka mąki kukurydzianej
  • 4 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 3 łyżki chińskiego wina ryżowego
  • 3 łyżki wody
  • ½ łyżeczki sosu chili
  • 175  g pieczarek
  • ½ łyżeczki oleju sezamowego
  • czerwone chilii

Sposób wykonania:
Jagnięcinę pokroić na paseczki, które wrzucić do woka z rozgrzanym olejem.
Dodać jeszcze posiekane pory oraz czosnek i smażyć około 3 minut.
Następnie dodać sos sojowy wymieszany z mąką kukurydzianą, chińskim winem, sosem chili oraz wodą.
Wrzucić jeszcze pokrojone pieczarki i gotować 3 minuty.
Przed podaniem skropić olejem sezamowym.
Udekorować czerwoną chili.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *