Składniki:
- 350 g jagnięciny
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 3 ząbki czosnku
- 1 por
- 1 łyżeczka mąki kukurydzianej
- 4 łyżki jasnego sosu sojowego
- 3 łyżki chińskiego wina ryżowego
- 3 łyżki wody
- ½ łyżeczki sosu chili
- 175 g pieczarek
- ½ łyżeczki oleju sezamowego
- czerwone chilii
Sposób wykonania:
Jagnięcinę pokroić na paseczki, które wrzucić do woka z rozgrzanym olejem.
Dodać jeszcze posiekane pory oraz czosnek i smażyć około 3 minut.
Następnie dodać sos sojowy wymieszany z mąką kukurydzianą, chińskim winem, sosem chili oraz wodą.
Wrzucić jeszcze pokrojone pieczarki i gotować 3 minuty.
Przed podaniem skropić olejem sezamowym.
Udekorować czerwoną chili.