Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Skrzydełka z kurczaka w powidłach śliwkowych Iwony

Składniki:

  • 2 kg skrzydełek z kurczaka
  • ½ szklanki sosu sojowego
  • słoiczek powideł śliwkowych
  • ½ szklanki ziaren sezamu
  • sól, do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    Skrzydełka umyć, odciąć końcówki, włożyć do miski , skropić sosem sojowym, wstawić na noc do lodówki. Powidła śliwkowe zmiksować z łyżeczką soli. Skrzydełka osączyć , posmarować powidłami i obtoczyć w sezamie. Ułożyć  w natłuszczonym  naczyniu żaroodpornym, piec 40 minut w temperaturze 200 stopni C. Dobrze smakują z ryżem ugotowanym na sypko.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *