Składniki:
- 6 plastrów piersi z indyka
- 6 plastrów wędzonego boczku
- 12 listków świeżej szałwii
- ¼ kostki masła z lodówki
- ½ szklanki białego wina
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Sznycle umyć, osączyć. Na każdym kawałku położyć 2 listki szałwii. Sznycle wraz z listkami szałwii owinąć w plastry boczku, spiąć wykałaczkami . Połowę masła rozgrzać na patelni, obsmażyć sznycle po 2 minuty z każdej strony, oprószyć solą i pieprzem, podlać winem. Patelnię przykryć i dusić sznycle jeszcze około 5 minut. Wyjąć na podgrzany półmisek i trzymać w cieple. Pozostałe masło zeskrobać na wiórki i stopniowo dodawać do sosu, aż się lekko zagęści. Podawać z brokułami z wody.