Ryba zapiekana z pieczarkami.

1337
com_content.article
(Oddano 186 głosów z średnią 4.70 z 5)
Ryba zapiekana z pieczarkami.4.70 out of 5 based on 186 voters.


Składniki:

rybawsmietanie9po.jpg
  • 1kg ryb lub 60 dag filetów rybnych
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 5 dag sera gouda lub tylżyckiego
  • 4 dag tłuszczu do pieczenia
  • 10 dag pieczarek
  • 2 dag tłuszczu
  • sól, pieprz
  • 10 dag cebuli
Sposób przyrządzenia:
1. Ryby osolić, ułożyć na żaroodpornym półmisku, oblać tłuszczem, wstawić na 10-15 min. do nagrzanego piekarnika.
2. Pieczarki cienko poszatkować (tylko kapelusze), dodać cebulę pokrojoną w krążki, tłuszcz, sól, pieprz, 1-2 łyżki wody, dusić 10 min.
3. Rybę wyjąć, pokryć pieczarkami, oblać lekko osoloną śmietaną, posypać tartym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 15 min. Gdy ser się lekko zrumieni, a ryba będzie miękka, wyjąć z piekarnika i podawać.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi