Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryba w sosie pieczarkowym.

Składniki:

rybawsosiepieczarkowym3if.jpg

  • 60 dag filetów z ryby morskiej
  • 1/2 kg małych pieczarek
  • por, 
  • sok z cytryny
  • 400 ml bulionu warzywnego
  • 200 ml śmietany
  • 2 łyżki masła,
  • 2 łyżki mąki
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
1. Rybę umyć, osuszyć, skropić połową soku z cytryny i posolić
2. Umyte i osuszone pieczarki smażyć na maśle przez 5-6 min., dodać pokrojony w krążki por i pokrojoną w kostkę paprykę. Smażyć przez 3-4 min. cały czas mieszając.
3. Wlać bulion, zagotować, włożyć rybę. Gotować przez 8-10 min.
4. Rybę wyjąć, odstawić w ciepłe miejsce. Wywar z warzywami zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką, zagotować. Doprawić solą, pieprzem i resztą soku z cytryny. Sosem polać rybę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *