Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryba po olsztyńsku.

Składniki:

    • 80 dag morszczuka, mintaja lub dorsza
    • 25 dag pieczarek
    • szklanka śmietany
    • pół szklanki oleju
    • łyżka mąki, 2 cebule,
    • łyżka margaryny,
    • natka pietruszki
    • jarzynka lub vegeta,
    • pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    1. Rybę rozmrozić, pokroić na kawałki (dzwonka), oprószyć jarzynką, obtoczyć w mące i usmażyć na mocno rozgrzanym oleju , dodając pod koniec cebulę pokrojoną w talarki.
    2. Oddzielnie poddusić na margarynie pieczarki pokrojone w plasterki, dodać do ryby, wlać śmietanę wymieszaną z resztą mąki, jarzynką i pieprzem. Dusić kilka minut, posypać natką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *