Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryba w ziołach.

Składniki:

    • 80 dag filetów
    • 75 dag pomidorów
    • 3-4 ząbki czosnku
    • łyżeczka ziół prowansalskich
    • 2 łyżki octu winnego
    • 1/2 łyżeczki utłuczonego zielonego pieprzu
    • sok z 1/2 cytryny
    • 2 cebule
    • 50 g rodzynek
    • 5 łyżek oleju
    • 12-14 oliwek

    Sposób przyrządzenia:
    1. Rybę skropić sokiem z cytryny.
    2. Zioła zawinąć w kawałek płótna.
    3. 3 łyżki oleju rozgrzać na patelni, włożyć rybę, smażyć 7-10 min.
    4. Resztę oleju rozgrzać na drugiej patelni, zrumienić cebulę, dodać pomidory i czosnek, posolić, włożyć zioła, smażyć na małym ogniu przez 10 min.
    5. Dodać rybę, wrzucić rodzynki i oliwki, smażyć na małym ogniu 10 min. 6. Zdjąć z ognia, wyjąć zioła. Potrawę skropić octem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *