Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: morska

Sałatka rybna z cebulą

Składniki: 2 makrele 2 czerwone cebule 4-5 łyżek oliwy z oliwek pęczek zielonej pietruszki sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Makrelę oczyścić , podzielić na drobne kawałeczki. Cebulę obrać, posiekać. Do szklanej salaterki przełożyć rybę, dodać posiekaną cebulkę i posiekaną zieloną pietruszkę. Wszystkie składniki połączyć z oliwą i posiekaną zieloną pietruszką, przyprawić, wymieszać.

Krewetki – odmiany, zastosowanie

  Krewetki to jedne z popularniejszych skorupiaków należących do dużej rodziny owoców morza. Są wprawdzie mniejszym rarytasem niż homary, langusty lub ostrygi, niemniej zajmują godną pozycję w morskim menu. Tam, gdzie krewetki często występują, traktowane są jako proste pożywienie. Im dalej jednak od miejsca połowów, tym stają się bardziej wyrafinowanym składnikiem potraw, a ich cena…

Dorsz wigilijny dietetyczny

Składniki: 1 kg filetów z dorsza marchew pietruszka seler 2 jajka ugotowane na twardo 5 dag masła ziele angielskie , liść laurowy natka pietruszki koperek sól, biały pieprz Sposób przygotowania: Ugotować wywar z włoszczyzny i przypraw.Rybę umyć, pokroić, włożyć do ugotowanego wcześniej wywaru z włoszczyzny, dodać przyprawy i warzywa pokrojone w plasterki. Całość powoli gotowaćg około…

Flądra pod pierzynką

Składniki: 4 flądry (po 30 dag każda), 10 dag chudego wędzonego boczku, 7 dag masła, 7 dag tartej bułki, skórka starta z cytryny, natka pietruszki, oliwa z oliwek, sól i świeżo zmielony pieprz. Sposób przygotowania: Flądry wypatroszyć, odciąć łby, umyć i osuszyć. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na połowie masła, dodać tartą bułkę i skórkę…

Filety z dorsza faszerowane

Składniki: 500 g filetów z dorsza 3 łyżki posiekanej cebuli 1 cebulka 3 łyżki posiekanego selera 2 łyżki masła 1/3 szklanki octu winnego 1,5 szklanki tartej bułki 2 łyżeczki skórki cytrynowej 2 łyżki siekanej pietruszki 1/4 łyżeczki mieszanki ziołowej (np. zioła prowansalskie) 2 łyżki masła 1 łyżeczka curry 2 łyżki mąki 1 szklanka mleka 2…