Kotlety z kaszy gryczanej i sera
Kotlety z kaszy gryczanej i sera4.64 out of 5 based on 128 voters.
Składniki:
- 25 dag kaszy gryczanej
- 2 jajka
- 30 dag białego sera
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku i natki pietruszki
- sól
- pieprz
- bułka tarta
- olej
-
Kasze ugotować według opisu na opakowaniu po czym razem z twarogiem zemleć w maszynce.
Do powstałej masy wbić jajka i dodać posiekaną zieleninę.
Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Z powstałej masy formować kotleciki, które obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym oleju.
- Szczegóły
- Kategoria: Kasze i Kuskus
- Opublikowano: środa, 01, grudzień 2010 08:47
- Agnieszka Kłoda