Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapuśniak z salami i ryżem

Składniki:

  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 6 łyżek oliwy
  • 1 włoska kapusta
  • 1,5 l wody
  • 150 g salami
  • 200 g ryżu
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 125 g parmezanu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekany czosnek oraz cebulę po czym dodać kapustę pokrojoną w cienkie paski.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i gotować ok. 15 minut.
    Po tym czasie wlać wodę i doprowadzić  do wrzenia, wówczas wrzucić salami pokrojone na kawałki oraz ryż.
    Całość dokładnie wymieszać i gotować jeszcze ok. 20 minut.
    Przed podaniem posypać natką pietruszki oraz parmezanem.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Małgorzata D

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *