Składniki:
- 1 bagietka
- kilka listków salami
- kilka plasterków żółtego sera
- kilka czarnych oliwek
- wykałaczki do spięcia
Składniki:
Składniki: cykoria plasterek szynki plasterek sera 2 plasterki salami pomarańcza kilka oliwek 2 łyżki majonezu ½ pomidora Sposób wykonania: Cykorię przekroić na pół. Następnie położyć na nich po plasterku szynki, sera i salami, kawałek pomarańczy, pomidora i oliwki. Udekorować keksem majonezu.
Składniki: 5 plastrów schabu 30 plasterków salami przyprawa do wieprzowiny 1 czerwona papryka 1 marchewka 1 duża kostka sera topionego Gouda sól, pieprz do smaku 3-4 łyżki mąki olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Schab umyć, osączyć na papierowym ręczniku, rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Paprykę umyć, osączyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę,…
Składniki: 12 naleśników 12 dag salami 12 dag starego sera musztarda Sposób wykonania: Każdy naleśnik posmarować odrobiną musztardy. Następnie na każdym naleśniki rozłożyć salami pokrojone na paski. Posypać całość serem i zawinąć w rulony. Ułożyć naleśniki w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni na około 10 minut.