Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Roladki schabowe z salami i topionym serkiem

Składniki:

  • 5 plastrów schabu
  • 30 plasterków salami
  • przyprawa do wieprzowiny
  • 1 czerwona papryka
  • 1 marchewka
  • 1 duża kostka sera topionego Gouda
  • sól, pieprz do smaku
  • 3-4 łyżki mąki
  • olej do smażenia

    Sposób przyrządzenia:
    Schab umyć, osączyć na papierowym ręczniku, rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Paprykę umyć, osączyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę, wyłożyć na kotlety, dodać ¼ kostki serka topionego. Kotlety zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Smażyć na rozgrzanym oleju na złocisty kolor. Marchewkę umyć, obrać i pokroić w talarki. Mięso podlać wytworzonym się sosem podczas smażenia i dodać marchewkę, podlać wodą i gotować pod przykryciem, aż do miękkości. Roladki wyjąć, a do sosu dodać mąkę wymieszaną z zimną wodą i zagęścić marchewkę. Podawać z kluskami śląskimi.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *