Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażona karkówka pachnąca majerankiem

Składniki:

  • 1 kg karkówki
  • sól, pieprz do smaku
  • 4 ząbki czosnku
  • szczypta majeranku
  • szczypta ostrej czerwonej papryki
  • olej


    Sposób przyrządzenia:

    Mięso umyć, osączyć na papierowym ręczniku, podzielić na kotlety, natrzeć uprzednio roztartym czosnkiem przeciśniętym przez praskę, oprószyć solą, pieprzem i ostrą papryką, skropić olejem. Mięso włożyć do lodówki na 24 godziny. Na rozgrzanym oleju smażyć po kilka minut z każdej strony na złocisty kolor. Podawać z ziemniaczkami i ulubioną sezonową surówką.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *