Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sznycle cielęce Iwony

Składniki:

  • 8 plastrów cielęciny
  • 4 pomidory
  • 30 dkg mozzarellii
  • 5 łyżek oleju
  • ½ szklanki czarnych oliwek
  • szczypta oregano
  • ½ szklanki listków bazylii

    Sposób przyrządzenia:
    Mięso umyć, osączyć i pokroić na sznycle, delikatnie rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Oliwki pokroić w krążki. Mozorellę pokroić w plasterki. Na połowie oleju podsmażyć mięso z każdej strony na złocisty kolor. Mięso przełożyć do natłuszczonego żaroodpornego naczynia. Na plastrach mięsa ułożyć pomidory i oliwki, posypać oregano i przykryć plastrami mozorelli. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni C około15 minut. Gotowe danie posypać listkami bazylii. Podawać z makaronem.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *