Kaczka z porto i porzeczkami
Kaczka z porto i porzeczkami4.45 out of 5 based on 339 voters.
Składniki:
Sposób wykonania:
-
Mięso oprószyć solą oraz pieprzem po czym obsmażyć je na rozgrzanym tłuszczu i odstawić na bok.
Na tą samą patelnie wlać bulion, dodać dżem i porto.
Całość wymieszać i trzymać na małym ogniu, aż dżem się rozpuści, wówczas dodać mąkę wymieszaną w małej ilości wody.
Gotować jeszcze około 2 minut i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Mięso pokroić w plastry, polać sosem i udekorować porzeczkami oraz natką pietruszki.
- Szczegóły
- Kategoria: Kaczka
- Opublikowano: wtorek, 26, październik 2010 09:32
- Mateusz Kaczanowski
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany