Halibut przykryty serem
Halibut przykryty serem4.45 out of 5 based on 158 voters.
Składniki:
-
• 750 g filetów z halibuta
• tarta bułka
• ½ szkl. mleka
• 20 g ostrego sera
• sól
• tłuszcz
• 20 g masła
-
Filety pokroić na porcję, które oprószyć solą po czym zanurzyć w mleku i obtoczyć w bułce tartej.
Następnie usmażyć na rozgrzanym tłuszczu, wówczas przełożyć halibuta do rondla, dodać masło i posypać starty żółtym serem.
Pozostawić na małym ogniu pod przykryciem ok. 10 min.Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Tomasza
- Szczegóły
- Kategoria: Halibut
- Opublikowano: czwartek, 22, styczeń 2009 08:22
- Tomasz
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla