Składniki:
- 4 dzwonka z halibuta
- ½ szkl. białego wina
- 1 łyżeczka octu owocowego
- 1 łyżka przyprawy do ryb
- 2 łyżki oliwy
Sos cebulowy:
- ½ szkl. jogurtu
- 10 dag serka homogenizowanego o smaku ziołowym
- 1 łyżka majonezu
- 4 dymki
- sól
- pieprz
Składniki: 1 ½ łyżki oleju roślinnego 1 łyżka sosu paprykowego 1 łyżka soku z cytryny sól pieprz 6 filetów z halibuta Sposób wykonania: Olej wymieszać z sokiem z cytryny, sosem paprykowym , solą oraz pieprzem. Następnie dodać do masy halibuta i delikatnie przemieszać, aby cały pokrył się marynatą. Odstawić na bok na około 15 minut.…
Składniki: • 750 g filetów z halibuta • tarta bułka • ½ szkl. mleka • 20 g ostrego sera • sól • tłuszcz • 20 g masła Sposób wykonania: Filety pokroić na porcję, które oprószyć solą po czym zanurzyć w mleku i obtoczyć w bułce tartej. Następnie usmażyć na rozgrzanym tłuszczu, wówczas przełożyć halibuta do…
Składniki: • 1 kg 20 dag halibuta Wywar: • 1 l wody • 200 ml białego wina • 1 cebula naszpikowana 1 listkiem laurowym i 1 goździkiem • 100 ml mleka • kawałek skórki cytrynowej • sól • pieprz Sos: • 1 łyżeczka kaparów • 4 dag masła • 1 łyżka mąki • 0,3 l…
Składniki: • 800 g filetów z halibuta • 1 cebula • 200 g pieczarek • 1 łyżka przecieru pomidorowego • 1 szkl. czerwonego wytrawnego wina • 3 łyżki gęstej śmietany • 1 łyżka masła • 2 łyżki mąki • ½ szkl. bulionu • ¼ łyżeczki mielonej papryki • 1 łyżka soku z cytryny • 3…