Składniki: 80 dag węgorza 4 kromki chleba sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczonego węgorza pokroić na mniejsze kawałki, które oprószyć solą. Następnie cebulę pokroić na plastry a chleb w kostkę. Nabijać na przemian na patyczki od szaszłyków. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 30 minut.
Tag: potrawy z ryb
Listy
Kotlety rybne
by Anna • • 0 Comments
Składniki: 1 kg mięsa z miruny 1 mała główka czosnku 1 pęczek koperku 2 jajka 1 namoczona bułka kajzerka/odciśnięta/ 1 cebula sól, pieprz do smaku 1 łyżeczka masła smalec do smażenia bułka tarta do panierowania Sposób przyrządzenia: Mięso przepuścić przez maszynkę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek, jajko i odciśniętą bułkę, doprawić do smaku…
Listy
Okoń z bazylią
by Jacek Kossowski • • 0 Comments
Składniki: 80 dag filetów okonia 3 łyżki mąki 2 łyżki posiekanej bazylii 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka ziołowej przyprawy sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczonego okonia oprószyć solą, pieprzem oraz przyprawą do ryb. Następnie obtoczyć ją w mące i smażyć na rozgrzanej oliwie z oliwek z obu stron na złoto. Pod koniec smażenia posypać…
Listy
Tilapia z cebulą
by Konrad Kosmowski • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów z tilapii 1 cebula 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka estragonu sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę drobno posiekać po czym wymieszać ją z oliwą z oliwek. Doprawić do smaku estragonem, solą oraz pieprzem. Powstałą mieszankę przełożyć na filety rybne i odstawić całość na 30 minut. Po tym czasie piec ryby…