Składniki:
- 500 g matjasów
- ogórek kiszony
- 100 ml octu
- 4 cebule
- 1 marchewka
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1łyżeczka cukru
- liść laurowy
- ziernik ziela angielskiego
- listki laurowe
- ½ łyżeczki soli
- wykałaczki
Składniki: 40 dag marynowanych śledzi 6 cebul olej 2 listki laurowe 4 ziarna ziele angielskiego 3 łyżki cukru Vegeta 2 łyżki koncentratu pomidorowego Sposób wykonania: Cebulę posiekać po czym wrzucić na patelnie z rozgrzanym olejem. Dodać do niej listki laurowe, ziele angielskie oraz vegete do smaku. Następnie gdy cebula się udusi dodać cukier oraz koncentrat…
Składniki: 50 dag śledzi 3 jajka ogórek kiszony 2 cebule 1,5 łyżki koncentratu pomidorowego łyżka musztardy łyżka cukru 2 łyżki oleju mielona ostra papryka natka pietruszki szczypiorek pieprz Sposób wykonania: Cebule posiekać i posypać cukrem po czym odstawić na bok do puszczenia soku, wówczas go odcedzić i dodać posiekaną natkę pietruszki oraz szczypiorek. Następnie wrzucić…
Składniki: płaty śledziowe ogórki konserwowe groszek konserwowy jajka majonez mielona słodka papryka czerwona papryka szczypiorek Sposób wykonania: Śledzie pokroić na mniejsze kawałki, ogórki w plasterki, jajka połówki a cebule posiekać. Następnie na kawałku śledzie położyć plasterek ogórka, potem krążek cebuli i jajko. Śpiąc całość wykałaczką i polać majonezem. Udekorować groszkiem, papryką i szczypiorkiem. Jajka do…