Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tatar śledziowy

Składniki:

  • 50 dag śledzi
  • 3 jajka
  • ogórek kiszony
  • 2 cebule
  • 1,5 łyżki koncentratu pomidorowego
  • łyżka musztardy
  • łyżka cukru
  • 2 łyżki oleju
  • mielona ostra papryka
  • natka pietruszki
  • szczypiorek
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Cebule posiekać i posypać cukrem po czym odstawić na bok do puszczenia soku, wówczas go odcedzić i dodać posiekaną natkę pietruszki oraz szczypiorek.
    Następnie wrzucić ogórka startego na tarce o dużych oczkach, posiekane jajko oraz posiekanego śledzia.
    Całość dokładnie wymieszać i dodać jeszcze koncentrat oraz musztardę i doprawić do smaku.
    Dokładnie wymieszać i wlewać stopniowo po odrobinie oleju aby tatar stał się kleisty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *