Składniki: ½ kg ryby jajko łyżeczka soku z cytryny 60 dag ziemniaków 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz olej bułka tarta Sposób wykonania: Ziemniaki ugotować po czym odcedzić i zemleć w maszynce, wówczas dodać rozgniecioną widelcem rybę, posiekaną natkę pietruszki, jajko oraz sok z cytryny. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz…
Tag: potrawy z ryb
Panga
Panga w cieście francuskim
by Zuza Zmysłowska • • 0 Comments
Składniki: 2 płaty pangi opakowanie mrożonego ciast francuskiego jajko sól pieprz Sposób wykonania: Filety oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie ciasto rozmrozić i pokroić w płaty, którymi da się owinąć całą rybę. Owijamy je a ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut.
Szczupak
Roladki ze szczupaka
by Ilona Abram • • 0 Comments
Składniki: 2 kg szczupaka ze skórą 2 duże marchewki 1 duża cebula 1 ogórek zielony pęczek natki pietruszki sól, pieprz, olej 2 łyżki przyprawy do ryby Sposób przyrządzenia: Filety z ryby umyć, osączyć na papierowym ręczniku, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Na każdej porcji położyć marchewkę pokrojoną w słupki, cebulę w piórka…
Ryby
Ryba zapiekana z kolendrą
by Gosia Siczek • • 0 Comments
Szczupak
Szczupak szpikowany słoniną
by Ewa Krześniak • • 0 Comments
Składniki: 1 szczupak 100 g słoniki sól pieprz 100 g masła 250 ml śmietany 20% 1 łyżka octu z estragonu sok z ½ cytryny ½ pęczka koperku folia aluminiowa Sposób wykonania: Szczupaka dokładnie wypatroszyć i oczyścić po czym zrobić nacięcia w odległości około 3 cm. Następnie słoninę pokroić w słupki i włożyć w otwory w…