Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Roladki ze szczupaka

Składniki:

  • 2 kg szczupaka ze skórą
  • 2 duże marchewki
  • 1 duża cebula
  • 1 ogórek zielony
  • pęczek natki pietruszki
  • sól, pieprz, olej
  • 2 łyżki przyprawy do ryby

    Sposób przyrządzenia:
    Filety z ryby umyć, osączyć na papierowym ręczniku, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Na każdej porcji położyć marchewkę pokrojoną w słupki, cebulę w piórka i ogórek pokrojony w słupki, zwinąć w roladkę , skropić olejem  i spiąć wykałaczką. Każdy kawałeczek roladki rozłożyć na natłuszczonej foli aluminiowej, zawinąć i  zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 25 minut. Wyjąć z foli, ułożyć na półmisku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *