Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Panga

Pyszny przysmak z pangi

Składniki: 1 kg filetów pangi 30 dkg pieczarek 1 średni kalafior 40 dkg ugotowanej fasolki szparagowej 1 żółtko 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka masła ½ szklanki oliwy sok z ½ cytryny ¼ szklanki bulionu sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Filety z pangi umyć, osuszyć pokroić na małe porcje, posolić i zostawić na…

Panga w śmietanie z chrzanem

Składniki: 1 kg pangi 4 łyżki mąki olej 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora 2 cebule 4 łyżki chrzanu sól, pieprz cukier goździk ziele angielskie sok z jednej cytryny Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, pokroić na porcje, posypać solą, pieprzem i oprószyć mąką. Usmażyć na gorącym oleju, osączyć. Po usmażeniu ułożyć w żaroodpornym naczyniu.…

Panga w winnym sosie z borowikami

Składniki: 1 kg pangi 1 ½ szklanki białego wina 20 dkg marynowanych prawdziwków 8 średnich cebul 1 kostka bulionowa grzybowa sól, pieprz do smaku 4 łyżki mąki olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Filety umyć, i podzielić na  kawałki, posolić i posypać pieprzem, oprószyć mąką. Cebulę obrać posiekać. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim…

Filet z pangi z awokado i szczypiorkiem

Składniki: 4 panierowane filety z pangi 2 dojrzałe awokado 1 cytryna sól pieprz do smaku 1 łyżka posiekanego szczypiorku natka pietruszki olej do głębokiego smażenia Sposób przyrządzenia: W głębokim rondlu podgrzać olej do temperatury 190 stopni C. Przez około 5-7 minut smażyć filety z ryby na złocisty kolor, osuszyć na papierowym ręczniku. Obrać awokado, podzielić…

Panga w kapuście

Składniki: 1 kg ryby pangi 2 główki kapusty skórka otarta z cytryny sok z jednej cytryny 4 łyżki masła sól, pieprz, olej Sposób przyrządzenia: Z każdej kapusty zdjąć 12 zewnętrznych liści, umyć i włożyć do wrzątku i gotować na wolnym ogniu około 6 minut. Wyjąć i osączyć na bawełnianej ściereczce. Resztę kapusty poszatkować, umyć, osączyć…