Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga w śmietanie z chrzanem

Składniki:

  • 1 kg pangi
  • 4 łyżki mąki
  • olej
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • kawałek pora
  • 2 cebule
  • 4 łyżki chrzanu
  • sól, pieprz
  • cukier
  • goździk
  • ziele angielskie
  • sok z jednej cytryny

    Sposób przyrządzenia:
    Rybę umyć, pokroić na porcje, posypać solą, pieprzem i oprószyć mąką. Usmażyć na gorącym oleju, osączyć. Po usmażeniu ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Warzywa umyć obrać, opłukać i pokroić w paseczki. Usmażyć, skropić wodą i dusić do miękkości. Zalać rybę wywarem, dodać śmietanę, wymieszać z chrzanem. Dodać goździki, ziele angielskie, cukier i sok cytryny. Dusić pod przykryciem około20 minut. Dobrze smakuje z białym pieczywem.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *