Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryb

Sałatka z gruszek i tuńczyka

Składniki: 8 połówek gruszek małą puszka tuńczyka w oliwie 3/4 szklanki ryżu ugotowanego łyżeczka posiekanej zieleniny łyżeczka soku z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Gruszki pokroić na małe kawałki, tuńczyka rozdrobnić widelcem i przełożyć wszytko do ryżu. Dodać jeszcze posiekaną zieleninę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Pyszny przysmak z pangi

Składniki: 1 kg filetów pangi 30 dkg pieczarek 1 średni kalafior 40 dkg ugotowanej fasolki szparagowej 1 żółtko 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka masła ½ szklanki oliwy sok z ½ cytryny ¼ szklanki bulionu sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Filety z pangi umyć, osuszyć pokroić na małe porcje, posolić i zostawić na…

Karp z kminkiem

Składniki: 1 karp około 1 ½  kg 5 dkg słoniny 7 dkg masła 2 łyżki mąki 2 łyżeczki sproszkowanego kminku ½ szklanki rosołu rybnego natka pietruszki kilka plasterków cytryny Sposób przyrządzenia: Rybę oczyścić, wypatroszyć, umyć odfiletować. Połówki karpia naciąć w kilku miejscach i nacięte miejsca posypać  zmielonym kminkiem, a następnie obtoczyć w mące. W rondlu…

Tilapia z pieczarkami

Składniki: 1 kg tilapii 5 łyżeczek soku z cytryny 2 duże pory 2,5 szklanki wody 30 dkg pieczarek 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Filety natrzeć solą i pieprzem. W garnku zagotować wodę i wlać sok cytryny. Dodać rybę. Pory umyć , pozostawić białe części, pokroić w plasterki. Pieczarki oczyścić, umyć…