Składniki: 8 połówek gruszek małą puszka tuńczyka w oliwie 3/4 szklanki ryżu ugotowanego łyżeczka posiekanej zieleniny łyżeczka soku z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Gruszki pokroić na małe kawałki, tuńczyka rozdrobnić widelcem i przełożyć wszytko do ryżu. Dodać jeszcze posiekaną zieleninę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Tag: ryb
Panga
Pyszny przysmak z pangi
by Izabella Sielicka • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów pangi 30 dkg pieczarek 1 średni kalafior 40 dkg ugotowanej fasolki szparagowej 1 żółtko 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka masła ½ szklanki oliwy sok z ½ cytryny ¼ szklanki bulionu sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Filety z pangi umyć, osuszyć pokroić na małe porcje, posolić i zostawić na…
Ryby
Pieczone klopsiki z ryby
by Kornelia Suwalska • • 0 Comments
Karp
Karp z kminkiem
by Bożena Gliwa • • 0 Comments
Składniki: 1 karp około 1 ½ kg 5 dkg słoniny 7 dkg masła 2 łyżki mąki 2 łyżeczki sproszkowanego kminku ½ szklanki rosołu rybnego natka pietruszki kilka plasterków cytryny Sposób przyrządzenia: Rybę oczyścić, wypatroszyć, umyć odfiletować. Połówki karpia naciąć w kilku miejscach i nacięte miejsca posypać zmielonym kminkiem, a następnie obtoczyć w mące. W rondlu…
Tilapia
Tilapia z pieczarkami
by Milena Lubas • • 0 Comments
Składniki: 1 kg tilapii 5 łyżeczek soku z cytryny 2 duże pory 2,5 szklanki wody 30 dkg pieczarek 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Filety natrzeć solą i pieprzem. W garnku zagotować wodę i wlać sok cytryny. Dodać rybę. Pory umyć , pozostawić białe części, pokroić w plasterki. Pieczarki oczyścić, umyć…