Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pyszny przysmak z pangi

Składniki:

  • 1 kg filetów pangi
  • 30 dkg pieczarek
  • 1 średni kalafior
  • 40 dkg ugotowanej fasolki szparagowej
  • 1 żółtko
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka masła
  • ½ szklanki oliwy
  • sok z ½ cytryny
  • ¼ szklanki bulionu
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Filety z pangi umyć, osuszyć pokroić na małe porcje, posolić i zostawić na 20 minut. Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki, fasolkę na mniejsze kawałki, kalafior podzielić na różyczki. Do płaskiego naczynia wlać oliwę , lekko podgrzać i warstwami układać rybę, fasolkę, pieczarki i kalafior. Całość skropić bulionem i obłożyć plasterkami masła. Przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika o temperaturze 180 stopni C, na 40- 45 minut. Pod koniec pieczenia wlać rozmieszane z bulionem żółtko, doprawić solą i pieprzem i sokiem z cytryny. Przed podaniem posypać zieloną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *