Składniki: 1 kg podzielonych na porcje filetów z pangi ½ szklanki oliwy 2 łyżki posiekanej naci pietruszki 3 rozgniecione ząbki czosnku 1 łyżka posiekanego tymianku 6 łyżek masła sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Na patelni rozgrzać oliwę, dodać czosnek, pietruszkę i tymianek, smażyć na małym ogniu 4 minuty mieszając. Dodać tartą bułkę, sól i pieprz, podgrzewać…
Tag: panga
Listy
Filet z pangi z czosnkiem, rozmarynem i cytryną grillowany
by Krzysztof Pacia • • 0 Comments
Listy
Filet z pangi z młodymi ziemniaczkami
by Julia Bielec • • 0 Comments
Składniki: 4 filety z pangi po 20 dkg każdy 50 dkg młodych ziemniaków 15 dkg zielonego groszku konserwowego sól, pieprz 2 łyżeczki oliwy 1 łyżka posiekanej natki pietruszki i koperku Sposób przyrządzenia: Ziemniaki obrać lub dokładnie wyszorować szczoteczką pod bieżącą wodą. W rondlu doprowadzić wodę do wrzenia, posolić, dodać ziemniaki, gotować aż będą miękkie, dodać…
Listy
Panga z kapustą włoską w śmietanie
by Dominika Kania • • 0 Comments
Składniki; 1 główka kapusty włoskiej ½ szklanki bulionu warzywnego 1 szklanka śmietany 4 filety z pangi sól, pieprz do smaku sok z cytryny 3 łyżki oleju Sposób przyrządzenia: Kapustę oczyścić, usunąć grube włókna, drobniutko poszatkować, przełożyć do garnka, wlać bulion i gotować 5 minut na wolnym ogniu, dodać śmietanę doprawić do smaku solą i pieprzem.…
Listy
Filety z pangi zapiekane z winogronami
by Kazimiera Olech • • 0 Comments
Składniki: 1 kiść jasnych winogron 70 dkg filetów z pangi sól, pieprz do smaku mąka 15 dkg masła ½ szklanki śmietany 1 ½ łyżki soku z cytryny Sposób przyrządzenia: Winogrona umyć, osuszyć. Filety opłukać, osuszyć, oprószyć mąką, posolić. Na patelni roztopić masło, partiami układać filety, obsmażyć po 3-4 minuty z każdej strony na złocisty…