Składniki:
- 1 kg podzielonych na porcje filetów z pangi
- ½ szklanki oliwy
- 2 łyżki posiekanej naci pietruszki
- 3 rozgniecione ząbki czosnku
- 1 łyżka posiekanego tymianku
- 6 łyżek masła
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Na patelni rozgrzać oliwę, dodać czosnek, pietruszkę i tymianek, smażyć na małym ogniu 4 minuty mieszając. Dodać tartą bułkę, sól i pieprz, podgrzewać mieszając aż bułka zacznie się rumienić. W naczyniu żaroodpornym ułożyć porcje ryby, na każdą nałożyć bułkę z dodatkami lekko ją przygniatając, równomiernie polać rozpuszczonym masłem. Piec przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni C. Podawać z ćwiartkami limonki.