Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Roladki z flądry

Składniki:

    • 6 filetów z flondry
    • 2 szklanki pokrojonej w drobną kostkę bułki
    • 1 cebula pokrojona w kostkę
    • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    • 6 łyżek tartego sera Camembert
    • sok z cytryny
    • sól, pieprz
    • 6 łyżeczek majonezu


    Sposób przyrządzenia:

    Filety skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Kostki bułki wymieszać z jajkiem, natką pietruszki, serem, dokładnie wymieszać. Przygotowanym farszem posmarować każdy filet, zwinąć w ciasny rulon, spiąć wykałaczkami. Piec przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C. 10 minut przed końcem pieczenia roladki posmarować majonezem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *