Składniki:
- 12 małych filetów z flądry
- 12 krewetek
- 6 małych cebul
- 6 średnich pomidorów
- 1 8 pieczarek
- 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
- 1 łyżeczka posiekanego tymianku
- 4 łyżki stołowe oliwy z oliwek
- sok z cytryny
- szczypta soli
- pieprz Cayenne
Składniki:
Składniki:
Składniki: 5 łyżek masła łyżka oliwy z oliwek 45 dag filetów z flądry mąka 2 jajka ¼ szkl migdałów w płatkach ¼ szkl białego wina 2 łyżki soku z cytryny Sposób wykonania: Filety obtoczyć w mące a następnie w roztrzepanym jajku po czym obsmażyć na rozgrzanym maśle z dodatkiem oliwy. Następnie rybę wyjąć a na…
Składniki: 6 filetów z flondry 2 szklanki pokrojonej w drobną kostkę bułki 1 cebula pokrojona w kostkę 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 6 łyżek tartego sera Camembert sok z cytryny sól, pieprz 6 łyżeczek majonezu Sposób przyrządzenia: Filety skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Kostki bułki wymieszać z jajkiem, natką pietruszki, serem, dokładnie…
Składniki: 2 filety z flądry ¼ szklanki bulionu drobiowego 2 łyżki tartego parmezanu 4 łyżeczki oliwy 1 łyżeczka soli ¼ łyżeczki pieprzu 2 posiekane ząbki czosnku Sposób przyrządzenia: W małym rondelku wymieszać bulion, ser, olej, 1,2 łyżeczki soli i posiekany czosnek, podgrzać, utrzymywać w cieple. Umyte i osuszone filety z flądry przyprawić resztą soli i…