Składniki: 1 kg filetów z pangi 2 kromki chleba bez skórki łyżka posiekanej natki pietruszki 1 duża cebula jajko 5 łyżek mąki kukurydzianej sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć i zmiksować, wymieszać z drobno pokruszonym chlebem, cebulę obrać i drobniutko posiekać. Składniki wymieszać , dodać posiekaną natkę pietruszki i doprawić do smaku…
Tag: panga
Listy
Panga w piwnym cieście Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 6 filetów z pangi sok z cytryny sól, pieprz do smaku 2 jajka 20 dkg maki 1 szklanka jasnego piwa 3 łyżki maki olej do smażenia Sos: szklanka majonezu 3 łyżki kwaśnej śmietany ½ szklanki posiekanego zielonego koperku Sposób przyrządzenia: Filety z pangi umyć, osączyć na papierowym ręczniku, podzielić na porcje, skropić sokiem z…
Listy
Panga z czosnkiem w ostrej czerwonej papryce Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 6 płatów pangi 2 łyżki mąki 3-4 pomidory 1 łyżka ostrej sproszkowanej papryki 3 czerwone papryki 3-4 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku olej/1 szklanka/ Sposób przyrządzenia: Filety pangi pokroić na kawałki, oprószyć mąką i smażyć na oliwie na złocisty kolor z każdej strony. Na drugiej patelni wlać pozostały olej, dodać obrany, przeciśnięty przez…
Listy
Panga w maladze Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 5 płatów pangi 3 jajka ½ szklanki śmietany kremówki włoszczyzna szczypta przyprawy do ryb ½ szklanki orzechów włoskich ½ szklanki rodzynek szklanka malagi 8 łyżeczek żelatyny 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 bułka kajzerka olej sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Włoszczyznę ugotować, zostawić wywar, cebulę obrać, zeszklić na oleju, bułkę namoczyć. Rybę…
Listy
Panga w musztardzie
by Elwira Zając • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów z pangi Marynata: 2 łyżki jasnego sosu sojowego 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka musztardy miodowej 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka ziół prowansalskich Sposób wykonania: Do musztardy dodać sok z cytryny, sos sojowy oraz oliwę z oliwek. Całość dokładnie wymieszać. Doprawić ziołami prowansalskimi. Powstałą marynatą natrzeć pangę i…