Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga w piwnym cieście Iwony

Składniki:

  • 6 filetów z pangi
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz do smaku
  • 2 jajka
  • 20 dkg maki
  • 1 szklanka jasnego piwa
  • 3 łyżki maki
  • olej do smażenia

    Sos:

  • szklanka majonezu
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • ½  szklanki posiekanego zielonego koperku


    Sposób przyrządzenia:

    Filety z pangi umyć, osączyć na papierowym ręczniku, podzielić  na porcje, skropić sokiem z cytryny oprószyć solą i pieprzem, odstawić na 15-20 minut pod przykryciem. Jajka wymieszać z mąką i piwem. Filety obtoczyć w samej mące, a następnie w cieście, smażyć  na gorącym oleju  z obu stron na złocisty kolor. Z podanych składników przygotować sos, przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Podawać rybę polaną sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *