Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kuleczki rybne ze szczyptą kurkumy

Składniki:

    • 1 kg filetów z pangi
    • 2 kromki chleba bez skórki
    • łyżka posiekanej natki pietruszki
    • 1 duża cebula
    • jajko
    • 5 łyżek mąki kukurydzianej
    • sól, pieprz do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    Filety umyć, osuszyć i zmiksować, wymieszać z drobno pokruszonym chlebem, cebulę obrać i drobniutko posiekać. Składniki wymieszać , dodać posiekaną  natkę pietruszki i doprawić do smaku solą i pieprzem, uformować kuleczki i obtoczyć w mące kukurydzianej. Piec na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym i piec w piekarniku w temperaturze 190 stopni C około 15 minut. Dobrze smakuje z sosem pomidorowym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *