Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Lin w śmietanie Oli

Składniki:

    • 1 kg lina
    • 5 dkg grzybów
    • 1 cebula
    • 2 łyżki masła
    • sól, pieprz do smaku
    • ½ szklanki śmietany
    • ½ pęczka natki pietruszki
    • 2 litry wody


    Sposób przyrządzenia:

    Lina sprawić, umyć, osączyć, wykroić filety, wyjąć ości, mięso pokroić w kostkę. Umyte grzyby pokroić w paseczki, obraną cebule pokroić w kostkę i zrumienić na maśle, połączyć  z grzybami, osolić i udusić. Zalać wodą zagotować i dodać przygotowaną rybę, ugotować do miękkości, odstawić, połączyć ze śmietaną i dodać posiekaną natkę pietruszki . Doprawić do smaku sola i pieprzem. Podawać z makaronem lub wyprażonym na sypko ryżem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *