Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filety z tilapii zapiekane z pieczarkami

Składniki:

    • 1 kg filetów z tilapii
    • mielony pieprz
    • sok z cytryny
    • 3 cebule
    • ½ kg pieczarek
    • 2 łyżki oleju
    • 3 łyżki masła
    • 1 ½ szklanki śmietany
    • sól
    • 3 łyżki mąki
    • 4 łyżki ostrego żółtego sera
    • olej


    Sposób przyrządzenia:

    Filety opłukać, podzielić na porcje, skropić sokiem z cytryny, oprószyć pieprzem. Cebulę obrać pokroić w plastry, obłożyć nimi porcje ryby, odstawić w chłodne miejsce na ½ godziny. Pieczarki poszatkować poddusić na oleju, dodać masło i śmietanę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Porcje ryby oprószyć mąką, obrumienić na oleju, posolić. Ułożyć  w żaroodpornym naczyniu, pokryć  pieczarkami, posypać tartym żółtym serem i wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiekać 20 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *