Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga z kapustą włoską w śmietanie

Składniki;

  • 1 główka kapusty włoskiej
  • ½ szklanki bulionu warzywnego
  • 1 szklanka śmietany
  • 4 filety z pangi
  • sól, pieprz do smaku
  • sok z cytryny
  • 3 łyżki oleju


Sposób przyrządzenia:

Kapustę oczyścić, usunąć grube włókna, drobniutko poszatkować, przełożyć do garnka, wlać bulion i gotować 5 minut na wolnym ogniu, dodać śmietanę doprawić do smaku solą i pieprzem. Filety opłukać, osuszyć na papierowym ręczniku, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą. Rozgrzać olej na patelni, włożyć  rybę i smażyć około 5 minut, obracając , doprawić pieprzem. Podawać filety z kapustą w śmietanie z purée  ziemniaczanym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *