Składniki:
- ½ główki kapusty włoskiej
- 2 ogórki
- pęczek zielonego kopru
- sól
- cukier
- ocet estrogenowy
- ¾ szkl. śmietany
- łyżeczka musztardy
Składniki:
Składniki:
Składniki: ½ kg makaronu 25 dag słoniny 1 cebula ¼ włoskiej kapusty 1 szkl bulionu warzywnego sok z 1 cytryny 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka startego parmezanu 1 łyżka posiekanych ziół sól pieprz cukier Sposób wykonania: Słoninę pokroić w kostkę i stopić ją na rozgrzanej patelni. Wówczas udusić na niej posiekaną cebulę. Następnie…
Składniki: 1 kg kapusty włoskiej 1 łyżka oliwy z oliwek 1 czerwona cebula 1 łyżka posiekanego czosnku szczypta pokruszonych płatków suszonej papryki 2 łyżeczki posiekanych listków tymianku ¼ szkl wytrawnego sherry sól pieprz starty parmezan Sposób wykonania; Kapustę włożyć do gotującej, osolonej wody i gotować około 10 minut. Po tym czasie ją odcedzić, zostawiając ½…