Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kapusta włoska

Makaron z kapustą włoską

Składniki: ½ kg makaronu 25 dag słoniny 1 cebula ¼ włoskiej kapusty 1 szkl bulionu warzywnego sok z 1 cytryny 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka startego parmezanu 1 łyżka posiekanych ziół sól pieprz cukier Sposób wykonania: Słoninę pokroić w kostkę i stopić na rozgrzanej patelni, wówczas dodać posiekaną cebulę a gdy stanie się…

Panga z kapustą włoską w śmietanie

Składniki; 1 główka kapusty włoskiej ½ szklanki bulionu warzywnego 1 szklanka śmietany 4 filety z pangi sól, pieprz do smaku sok z cytryny 3 łyżki oleju Sposób przyrządzenia: Kapustę oczyścić, usunąć grube włókna, drobniutko poszatkować, przełożyć do garnka, wlać bulion i gotować 5 minut na wolnym ogniu, dodać śmietanę doprawić do smaku solą i pieprzem.…

Kapusta włoska gotowana

Składniki: 1 główka włoskiej kapusty 2 łyżki masła 2 łyżki bułki tartej sól pieprz Sposób wykonania: Z kapusty wyciąć głąb i usunąć zniszczone liści po czym zalać ją wodą, tak aby cała była przykryta. Dodać łyżeczkę soli oraz ½ łyżeczki cukru. Trzymać na ogniu około 15 minut. Po tym czasie odcedzić i poczekać jak dokładnie…

Kapusta włoska z pomidorem

Składniki: 40 dag kapusty włoskiej 1 pomidor 1/8 l majonezu natka pietruszki sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować  po czym oprószyć sola i odstawić na 0 minut. Po tym czasie odcisnąć powstały sok. Dodać do niej pomidory pokrojone w kostkę oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość delikatnie wymieszać, dodając  majonez.

Zupa kapuśniaczek i z drobiowymi pulpetami

Składniki: 6 ziemniaków 1 mała główka kapusty włoskiej 3 łyżki oleju ½ kg drobiowego mięsa mielonego 2 litry bulionu drobiowego 1 jajko 3 łyżki pasty pomidorowej szczypta oregano szczypta ziół prowansalskich sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać posiekać, zeszklić na oleju dodać do mięsa mielonego, dodać jajko, doprawić do smaku solą i pieprzem.…