Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś w słodko-kwaśnej marynacie

Składniki:

    • 1 kg łososia
    • sól
  • Marynata:

    • cebula
    • 3 ząbki czosnku
    • szklanka oleju
    • 1 łyżka musztardy
    • 1 łyżka miodu płynnego
    • 1 łyżka cukru
    • 1 łyżka octu winnego

Sposób przyrządzenia:
Łososia sprawić, umyć, osączyć na papierowym ręczniku, pokroić w dzwonka, oprószyć solą. Czosnek i cebulę obrać, drobniutko posiekać, dodać pozostałe składniki marynaty i dokładnie wymieszać. Kawałki łososia wyłożyć do miski, polać marynatą i odstawić w chłodne miejsce na około 3 godziny. Po tym czasie dzwonka osączyć na sicie i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni około 6 minut z każdej strony.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *