Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Placki ziemniaczane z rybą i kaparami

Składniki:

    • 1 kg ziemniaków
    • ½ kg filetów z tilapii
    • 1 ½ łyżki  kaparów
    • szczypior z 5 dymek
    • sok z cytryny
    • sos tabasco
    • 2 jajka
    • 4 łyżki oleju
    • sól, pieprz do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    Ziemniaki obrać, umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać  pokrojoną w kawałki rybę, drobno posiekany szczypiorek, kapary i jajka .Doprawić do smaku, sokiem z cytryny, solą, pieprzem i tabasco. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki i formować placki, smażyć na złocisty kolor z każdej strony.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *