Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pstrąg z chrzanem

Składniki:

  • 4 pstrągi
  • 4 ząbki czosnku
  • pęczek natki pietruszki
  • 1/3 szklanki oleju
  • 2 cytryny
  • sól, pieprz do smaku
  • świeżo starty chrzan
  • 1 łyżka masła

 

Sposób przyrządzenia:
Sprawić pstrągi, pozostawić głowy, usunąć oczy, dokładnie umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, natrzeć roztartym z solą czosnkiem, oprószyć  pieprzem. Do środka każdej ryby włożyć natkę pietruszki, skropić sokiem z cytryny, usmażyć na bardzo gorącym oleju z odrobiną masła. Przed podaniem posypać świeżo startym chrzanem i obłożyć plasterkami cytryny. Doskonale smakuje z plackami ziemniaczanymi.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *