Składniki: 700 g sprawionych sardynek 1 czerstwa bułki 250 g szpinaku 2 ząbki czosnku ½ pęczka bazylii 1 jajko 40 g startego parmezanu sól pieprz 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka pinioli Sposób wykonania: Szpinak zblanszować około 2 minut w osolonej wodzie po czym go odsączyć i dodać bazylię, jajko, parmezan, posiekany ząbek czosnku…
Tag: potrawy z ryb
Karp
Smażony karp w cytrynie
by Kinga Kwaśna • • 0 Comments
Składniki: 1 karp 1 cytryna kilka ząbków czosnku pieprz vegeta sól jajka mąka bułka tarta masło oliwa z oliwek Sposób wykonania: Sprawionego karpia pokroić na dzwonka, który oprószyć solą i odstawić na 2 godziny. Po tym czasie opłukać je z soli i obłożyć plasterkami cytryny. Wstawić do lodówki na całą noc. Następnego dnia cytrynę usunąć…
Śledzie
Śledzie zapiekane w kapuście
by Iwona Budzisz • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów śledziowych mała główka kapusty białej 1 kwaśne jabłko 1 duża cebula 1 łyżka musztardy 2 łyżki masła łyżka soku z cytryny łyżeczka kminku łyżeczka tymianku sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Każdy filet śledzia posmarować musztardą z obu stron, posypać solą i pieprzem. Poszatkować kapustę. Cebulę i jabłko obrać, pokroić w…