Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sardynki marynowane

Składniki:

  • 700 g sprawionych sardynek
  • 1 czerstwa bułki
  • 250 g szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ pęczka bazylii
  • 1 jajko
  • 40 g startego parmezanu
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka pinioli

Sposób wykonania:

  1. Szpinak zblanszować około 2 minut w osolonej wodzie po czym go odsączyć i dodać bazylię, jajko, parmezan, posiekany ząbek czosnku oraz namoczoną  w wodzie bułkę.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą masą napełnić sardynki, które ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
    Skropi c oliwą i posypać piniolami.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 240 stopni i zapiekać około1 5miunt.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *