Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażony karp w cytrynie

Składniki:

  • 1 karp
  • 1 cytryna
  • kilka ząbków czosnku
  • pieprz
  • vegeta
  • sól
  • jajka
  • mąka
  • bułka tarta
  • masło
  • oliwa z oliwek

    Sposób wykonania:
    Sprawionego karpia pokroić na dzwonka, który oprószyć solą i odstawić na 2 godziny.
    Po tym czasie opłukać je z soli i obłożyć plasterkami cytryny.
    Wstawić do lodówki na całą noc.
    Następnego dnia cytrynę usunąć a rybę natrzeć ząbkami czosnku, pieprzem oraz wegetą.
    Następnie obtoczyć je w mące, potem w roztrzepanym jajku a na końcu w bułce tartej.
    Usmażyć na rozgrzanym maśle.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *