Składniki:
- 2 pstrągi
- 3 kostki dorsza
- czerwona papryka
- sałata
- natka pietruszki
- majonez
- żelatyna
- puszka kukurydzy
- puszka czerwonej fasoli
- jajko
- vegeta
- pieprz
Sposób wykonania:
Z ryb odciąć ogony oraz głowy, usunąć skóry, mięso zmielić z dorszem.
Wbić jajko dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
Powstałym farszem napełnić skóry i owinąć całość w folie albuminową.
Gotować nad para około 30 minut.
Po tym czasie pokroić ryby na plastry, które ułożyć na półmisku.
Ozdobić majonezem, natka pietruszki oraz papryką.
Wokół rozłożyć kukurydzę i fasolę.
Wodę z dodatkiem Vegety zagotować po czym dodać żelatyn rozpuszczona w dużej ilości wody i zalać rybę.
Odstawić do stężenia galarety.