Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażone paski rybne w sosie

 

Składniki:

  • 50 dag filetów rybnych
  • ¾ szkl. mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki posiekanej cebuli
  • 1 łyżeczka posiekanego  korzenia imbiru
  • 3 szkl. oleju
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki cukru
  • 4 łyżeczki octu ryżowego
  • 1 kieliszek wódki
  • 2 łyżki wody
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Filety pokroić w paski, które oprószyć mąką i smażyć na rozgrzanym oleju.
    W między czasie do sosu sojowego dodać wódkę, ocet, 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej oraz cukier do smaku.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Ryby wyjąć a na patelnie wrzucić cebulę oraz imbir.
    Po 30 sekundach wlać sos sojowy i podgrzewać do zgestnienia.
    Wówczas dodać paski ryby, wymieszać i doprawić do smaku.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *