Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rolmopsy śledziowe

 

Składniki:

  • 500 g matjasów
  • ogórek kiszony
  • 100 ml octu
  • 4 cebule
  • 1 marchewka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1łyżeczka cukru
  • liść laurowy
  • ziernik ziela angielskiego
  • listki laurowe
  • ½ łyżeczki soli
  • wykałaczki

 

Sposób wykonania:

  1. Ogórki pokroić w kostkę a cebulę w krążki.
    Połowę cebuli wymieszać z ogórkiem i rozłożyć na płatach śledziowych, które zawinąć w rulonik i spiąć wykałaczką.
    Ułożyć śledzie w słoiku i zalać je octem wymieszanym z resztą cebuli, 300 ml wody, solą, cukrem oraz oliwą.
    Dodać jeszcze pokrojoną marchewkę ziele angielskie i listek laurowy.
    Słoiki szczelnie zakręcić i wstawić do lodówki na 24 godziny.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *