Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jaja z łososiem i oliwkami

Składniki:

    • 12 jaj
    • 3 plastry łososia
    • 2 cykorie
    • 12 oliwek
    • ½ marynowanego strąka papryki
    • łyżka posiekanego szczypiorku
    • kilka gałązek koperku
    • ½ cytryny
    • 4 łyżki majonezu
    • 2 łyżki gęstej śmietany
    • estragon
    • tymianek
    • sól
    • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Z cykorii wyciąć 12 listków, które posmarować majonezem.
    Następnie obrać jajka, przekroić na połówki i każdą połówkę umieścić na listku cykorii.
    W żółtko wcisnąć po oliwce a całość posypać papryką pokrojoną w drobną kostkę oraz posiekanym szczypiorkiem.
    12 pozostałych połówek owinąć plastrami łososia tak aby częściowo było je widać i udekorować majonezem wymieszanym ze śmietaną i ziołami, doprawionym do smaku solą oraz pieprzem oraz gałązką koperku.

    Przepis został nadesłany na  konkurs "Dania Wszelakie" przez Konrad

     

     

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *