Bigos ze śliwkami
Bigos ze śliwkami4.42 out of 5 based on 48 voters.
Składniki:
- kiszona kapusta 2 kg
- wołowina 60 dag
- żeberka 60 dag
- kiełbasa 30 dag
- śliwki suszone 5 dag
- sól
- majeranek
- pieprz
- ziele angielskie
- jałowiec
Sposób przyrządzenia:
Kapustę należy dość drobno posiekać, zalać ją wrzątkiem i gotować w
garnku bez pokrywki przez 1,5 godziny. Śliwki należy namoczyć. Mięso
ugotować w wodzie, wcześniej lekko osolonej, do gotującej się kapusty
należy dodać pokrojone w kostkę mięso, śliwki i kiełbaskę. Wszystko to
zalać wywarem mięsnym i gotować przez 2 godz. dodając przyprawy do
smaku. Często należy mieszać bigos.
Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos
- Szczegóły
- Kategoria: Warzywa
- Opublikowano: środa, 04, listopad 2009 08:02
- albertos
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak