Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierogi z mięsem Ilony

 

Składniki:

  • mięso 1 kg
  • czerstwa bułka 20 dag
  • tłuszcz 10 dag
  • cebula 10 dag
  • jajka 1 sztuka
  • sól
  • pieprz
  • słonina
  • mąka 80 dag
  • jajka 1 sztuka
  • woda 200- 250 ml
  • sól

 

Sposób przyrządzenia:
Bułkę należy namoczyć w wodzie, następnie ją odcisnąć. Cebulę należy
pokroić i podsmażyć delikatnie na tłuszczu, mięso ugotować, a następnie
zmielić wraz z bułką i cebulą. Do farszu należy dodać jajko i przyprawy,
wymieszać wszystko na jednolitą masę. Należy sporządzić ciasto
pierogowe, wałkować, napełniać farszem, sklejać pierogi i gotować
partiami w lekko osolonej wodzie.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *